Serdülőkonzultáció képzés

A „Négyüléses konzultáció serdülőknek”

A serdülő korosztályban még az egészséges személyiségfejlődés során is számos olyan probléma merülhet föl, melynek megoldásában pszichológiai pszichoszomatikus szemléletű megközelítés nagy segítséget nyújthat. Széleskörű tapasztalat, hogy a serdülők a klasszikus pszichoterápia számára gyakran nehezen hozzáférhetőek. Ez a korosztály jellemző vonásának tekinthető. A terápiás konzultáció ezt a nehézséget segít áthidalni; mivel önkéntességre épül, konkrét probléma megoldására szerveződik, rövid, belátható idejű kapcsolatot jelent. Olyan módszer, mely különbözik a rövid, vagy a fókuszterápiás módszerektől, de felhasználja annak egyes elemeit.

Lehet-e ilyen rövid idő alatt hathatós segítséget nyújtani a hozzánk forduló serdülőknek? Miért éppen a 4 ülést szabjunk meg határnak? Képesek vagyunk-e hosszabb terápiás módszerekhez szokott munkamódunkat ehhez a helyzethez alakítani? Egyáltalán milyen módon, módszerrel lehet ilyen rövid idő alatt hatékonyan dolgozni? Tud-e a serdülő – és milyen feltételek mellett – profitálni ebből a szolgáltatásból?

A 4 üléses konzultációban az első találkozás és a következő három ülés is Argelander szcénikus megértési módszerét követve történik, pszichoanalitikus kognitív személyiségfejlődésben gondolkodva. A megértés elméleti támpontjait elsősorban az életkori krízisek koncepciója adja. A 4 ülésben megjelenik, megmunkálódik és lecseng – azaz lejátszódik és részben vagy egészben elengedhetővé válik a serdülő konkrét aktuális problémája.

A Kökény Művek Formáció Kökény Veronika egyéni vállalkozó “Négy üléses konzultáció serdülőknek” akkreditált (Oftex) képzéseket tart Budapesten és vidéken, melyet a megszűnt Saját Úton Alapítvány keretei között zajlott képzések folytatásának tekintünk.

A képzés 40 órából áll, 2×2-napban valósul meg Ajkay Klára, Koller Éva, K. Németh Margit, Kökény Veronika és Péley Bernadette alkotta stáb munkájával. Serdülőkkel foglalkozó klinikai-, pszichoterapeuta-, pedagógiai-, tanácsadó-, egészség-pszichológusokat és serdülőkkel foglalkozó orvosokat várunk.